Page 5 of 5

Re: L2 not charging, L1 ok

Posted: Thu Jan 12, 2012 7:36 am
by pjoseph
You are correct, Ingineer. i had to go plug-in and listen again. It is a bit faint than before. Or maybe it's my hearing :D

Thank you for your input here. Every EV maker should include your gear.

Re: L2 not charging, L1 ok

Posted: Thu Jan 12, 2012 8:06 am
by DaveinOlyWA
Ingineer wrote:The "Clunk click Clunk" sound when you begin charging is not the charger, but rather the battery contactors performing precharge and then closure to connect the on-board charger to the pack. This will still occur, so I suspect you are mistaken that this is no longer happening on your car.

-Phil
ya the clunk wont go away but i think the OP was saying it was connecting/disconnecting more than once.

Re: L2 not charging, L1 ok

Posted: Thu Feb 18, 2016 7:39 am
by aarond12
He may be referring to the Mennekes charging plug in Europe.

http://www.plugincars.com/european-comm ... 26265.html

Re: L2 not charging, L1 ok

Posted: Thu Mar 10, 2016 10:46 am
by SteveCool
Hi. I am having this exact problem. I am here in the UK with a 2012 LEAF. The L2 isn't working on any rapid charger I try and the L1 is absolutely fine. I don't know anything about Diodes etc. My local nissan garage said they will have to look into this. What ? In layman's terms do I tell them needs doing?

Thanks.

Re: L2 not charging, L1 ok

Posted: Thu Mar 10, 2016 12:54 pm
by fooljoe
In simple terms you tell them the car needs a new charger. Should be covered by warranty.