Amitri512
Posts: 1
Joined: Sat Nov 14, 2020 7:47 am
Delivery Date: 14 Nov 2020

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Sat Nov 14, 2020 7:51 am

Hi James, thanks for creating this app, I just upgraded my iOS version to 14 and leaf spy pro no longer boots up, it crashes every time I try to start it. Is there a known issue? Is there a workaround or fix on the way?

Many thanks

afrance
Posts: 1
Joined: Thu Dec 17, 2020 6:50 am
Delivery Date: 17 Dec 2020
Leaf Number: 019742

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Thu Dec 17, 2020 7:39 am

Have just downloaded this and installed LELink in my 2014 24kWh Leaf. All seems to work nicely, except I cannot get Dropbox integration to work. The first time LeafSpy Pro started it bought up a web page to sign into Dropbox but as I was in my Leaf in the backyard (where there is no signal) it failed... Never has come up again, the configuration reckons DropBox is enabled (and as I have the DropBox app on my device I wondered if it was being really clever...) but no - nothing seems to be being sent. The instructions mention a long press on something but it is not totally clear on what... to start reconnecting to DropBox.

Apologies if this is a newbie question that has been previously asked - I couldn't see anything directly relevant on the forum when searching for DropBox.

geedub
Posts: 1
Joined: Thu Jan 21, 2021 1:48 am
Delivery Date: 21 Oct 2020
Leaf Number: 308895

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Thu Jan 21, 2021 1:54 am

Thanks for your dev and maintenance efforts on this key app, Turbo3. Worked as intended with a Veepeak BLE+ with my 2017 Leaf. Traced an issue with a rear speed sensor (which disabled the ABS and brake-regen systems). $20-$40 part on eBay - but $550 to fix at the dealer (CDN $). Please continue to maintain this valued app. Cheers!

User avatar
Coronado54
Posts: 16
Joined: Wed Sep 16, 2015 7:30 am
Leaf Number: 019904

Lost my Charging Screen

Tue May 04, 2021 3:27 pm

2012 LEAF SL with 63,418 miles. Located in Albuquerque, NM. Owned since December, 2015. Warranty HV battery pack replacement 3/2017.

My Leaf Spy Pro, version 0.45.119 running on an Android phone. LELink 2 installed 10/2018 in Always plugged in to the port. No problems until now.

I haven't driven my LEAF very much over the last 14 months, just under 2,800 miles since 1/1/2020. Sometime during the last 14 months I started to notice that the screen, "Charging Power" stopped functioning. No magenta, no red lines. On the motor power/braking screen, I also noticed that the graph peaks started exceeding the boarders of the charts, which was a new development. How do I fix these two issues?

If one fix is to uninstall and then reinstall the app please provide the links to the previous posts/you tube pages where this has been laid out.

Up until mid-February or so, I didn't have any problems with the car sitting and not being driven for up to a week. I left it plugged into the 240vlt charger. Then we had a cold snap for a few days where the temps didn't get above freezing and when I tried to start the car, the 12volt had lost enough charge to not boot up the car. Put it onto the trickle/charger and after a few days it got back up to 13 volts or so. This happened a couple of times more when the car wasn't driven for 3-5 days. If I drove it a few miles every other day, I didn't have a problem. End of March, first part of April, a couple of times it lost enough charge over night that it wouldn't boot up. After charging it overnight I took the Duracell battery to the store where I bought it from and they load tested it . State of health was at 82% and since the battery was just three years old (3/18) it wasn't eligible for replacing. Over the last 4 days the 12volt has kept enough charge to start the car.

I'm taking the car into my Nissan dealer tomorrow for servicing not related to the charging problem and they will also do an overnight 'parasitic draw' test.

So my question is whether other folks have had charging problems when their LEAFS have not been driven regularly. While there may be something in the car draining the power, is it likely that my LELink 2 is not working?

Thanks in advance for your help.

Ed K

GerryAZ
Gold Member
Posts: 2954
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:47 pm
Delivery Date: 12 Jun 2011
Location: Phoenix, AZ

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Tue May 04, 2021 8:07 pm

The 2011 and 2012 models will charge the 12V battery for 5 minutes every 5 days if not plugged in and if nothing is plugged into the OBDII port. The Bluetooth adapter may be interfering with the periodic charging or the 12V battery is getting weak enough that 5 minutes every 5 days is not enough. Also, leaving the car plugged in will cause the 12V battery to discharge after the traction battery is fully charged. It is best to unplug after charging if the car will remain parked. If weather is cold enough to need battery heat, then plug in every couple days (unplug after charging is complete each time).
Gerry
Silver LEAF 2011 SL rear ended (totaled) by in-attentive driver 1/4/2015 at 50,422 miles
Silver LEAF 2015 SL purchased 2/7/2015; traded 8/10/2019 at 82,436 miles
White LEAF 2019 SL Plus purchased 8/10/2019

Ancient1
Posts: 7
Joined: Sat Sep 21, 2019 7:17 am
Delivery Date: 20 Sep 2019
Leaf Number: 316654

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Wed May 05, 2021 7:46 am

I don't know if your 2012 works any differently than my 2019, but I had a problem awhile back when we didn't drive the car for several days and the LeLink was plugged in. The 12 volt battery didn't hold enough charge to start the car. Apparently when the LeLink is left plugged in, it pulls enough current that it will slowly discharge the battery. Simple fix - remove the LeLink from the port when you aren't going to be driving the car for a few days. We have had no further problems once we started doing that. Too bad there isn't some way to have the LeLink turn off when the car isn't being driven.
2019 SV plus - scarlet ember / black - weather, technology
2007 Acura MDX
Siemens Versicharge EV2
LElink BLE OBD-II
Solar PV: 81x210w (17Kw)

lorenfb
Posts: 2509
Joined: Tue Dec 17, 2013 10:53 pm
Delivery Date: 22 Nov 2013
Leaf Number: 416635
Location: SoCal

Re: iOS LeafSpy Pro Support

Wed May 05, 2021 9:26 am

Ancient1 wrote:
Wed May 05, 2021 7:46 am
I don't know if your 2012 works any differently than my 2019, but I had a problem awhile back when we didn't drive the car for several days and the LeLink was plugged in. The 12 volt battery didn't hold enough charge to start the car. Apparently when the LeLink is left plugged in, it pulls enough current that it will slowly discharge the battery. Simple fix - remove the LeLink from the port when you aren't going to be driving the car for a few days. We have had no further problems once we started doing that. Too bad there isn't some way to have the LeLink turn off when the car isn't being driven.
It should've been designed to enter a sleep-mode once the CAN bus pins become inactive.
#1 Leaf SL MY 9/13: 76K miles, 47 Ahrs, 5.0 miles/kWh (average), Hx=70, SOH=73, L2 - 100% > 1000, temp < 95F, (DOD) > 20 Ahrs
#2 Leaf SL MY 12/18: 10.3K miles, SOH 109Ahrs/115Ahrs, 5.2 miles/kWh (average), DOD > 20%, temp < 105F

Return to “LEAF CANBus”