bowthom
Posts: 657
Joined: Sun Jul 18, 2010 12:22 pm
Delivery Date: 23 Feb 2011
Leaf Number: 307
Location: Portland Oregon

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 1:54 am

Hello Blinkers,
Well, for the first time my Blink has been working OK since the Two updates so I'm just leaving it alone. The updates blew a couple days of test data for me so I'm kinda sitting back and watching now.
Reserv Apr 20 - Ord Aug 31
Red - ETEC trim
BLINK inst 3/14/11 (rev 2.1.2B)
P1213 4/29/11 - Charger repl 6/8/11
P1273 2/15/12 - P32270 10/2/13
TCU upgrd 2/15/17
-1bar 11/14 -2bars 6/16 -3bars 7/18 -4bars 9/19

Deliver 2/23/11 - 75k+ mi

driveleaf
Posts: 166
Joined: Sun Aug 15, 2010 2:31 am

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 3:53 am

I don't think a dumb mode would be smart given the blinks obligation to supply data under the DOE grants.

Silly engineers, using cheap wifi parts. It's 2011. Wifi is pretty easy to manage at this point. And there'd be no cat5 to run in my two story house, so we'd have to be on wifi.

Software engineers are not appliance engineers though. We go through this all the time in my work. Make it stable, T H E N worry about a new feature upgrade.

User avatar
evnow
Moderator
Posts: 11477
Joined: Thu Apr 22, 2010 11:41 am
Delivery Date: 25 Feb 2011
Leaf Number: 303
Location: Seattle, WA

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 7:13 am

GroundLoop wrote:Wow. Seems like the Blink should have an external toggle switch that puts it into "Dumb EVSE" mode.

A master override that just enables the charging and ditches the rest, for when the firmware acts up.
Call it CC Mode. :)
When wi-Fi doesn't work - Blink is in dumb CC mode - as long as it doesn't affect charging.

My w-fi is holding up after 2 days - and works even when charging.
1st Leaf : 2/28/2011 to 5/6/2013
2nd Leaf : 5/4/2013 to 3/21/2017
Volt : 3/25/2017 to 5/25/2018
Model 3 : 5/10/2018 to ?

cyellen
Posts: 87
Joined: Sun Mar 27, 2011 7:02 pm
Delivery Date: 24 Mar 2011
Leaf Number: 0613

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 9:35 am

Do I have to do anything to get this firmware update (not that I think I really want it, looking at some of the other comments)? My Blink is still one version behind. I don't see a way to manually initiate the update or to check for updates.
Glacier White SL-EV delivered 3/23/2011 in Phoenix, AZ
VIN: 000613
EVProject Participant: Blink installed 3/21/2011

IBELEAF
Posts: 1235
Joined: Wed Jul 07, 2010 5:23 pm
Delivery Date: 06 Apr 2011
Location: Seattle, WA

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 9:38 am

cyellen wrote:Do I have to do anything to get this firmware update (not that I think I really want it, looking at some of the other comments)? My Blink is still one version behind. I don't see a way to manually initiate the update or to check for updates.
You can update via IP address of the BLINK and your PC. At least that's what I have in my version, but good luck trying to get the firmware from Blink. Their support has been absolutely useless so far and no response after numerous calls and email. Maybe they don't bother with me because I don't have the car yet, but I don't want to be troubleshooting this while I have the car.
Currently: '12 Volt (12k) since 7/2012
Previously: '11 Leaf SL (w/ 12k miles & 16 month ownership)

User avatar
Jimmydreams
Posts: 1500
Joined: Fri Apr 23, 2010 6:44 pm
Delivery Date: 08 Jan 2011
Leaf Number: 0175
Location: Oceanside, Ca.
Contact: Website

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 9:55 am

cyellen wrote:Do I have to do anything to get this firmware update (not that I think I really want it, looking at some of the other comments)? My Blink is still one version behind. I don't see a way to manually initiate the update or to check for updates.
My Blink took a day or two after everyone else reported the new firmware before it actually 'found' the new firmware. I didn't do anything.

I hardwired my unit, and it seems to be working fine after the update. On L2R.1.2A, I 'lost' the internet connection, even thought it was hardwired!! So far, 1.3A seems stable.
JimmyD
http://www.jjhamilton.com/solar
Blue SL Leaf delivered 1/7/2011
EVP participant. EVSE: Blink
6.75kW PV solar

perpetualstudent
Posts: 35
Joined: Tue Sep 14, 2010 2:20 pm

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 10:11 am

Well I am starting to have charge interuptions again. It may be more prevelant when battery is below 50% charge, but I have at least one case where it cut out at 92%. Last night, I ended up connecting the L1 (getting 30% charge is better than 0%). I woke up and switched back to L2. I think that I will start using L1 when I don't have time to babysit the connection. Hopefully they get this fixed soon.

Michael

User avatar
evnow
Moderator
Posts: 11477
Joined: Thu Apr 22, 2010 11:41 am
Delivery Date: 25 Feb 2011
Leaf Number: 303
Location: Seattle, WA

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 12:22 pm

perpetualstudent wrote:Well I am starting to have charge interuptions again. It may be more prevelant when battery is below 50% charge, but I have at least one case where it cut out at 92%. Last night, I ended up connecting the L1 (getting 30% charge is better than 0%). I woke up and switched back to L2. I think that I will start using L1 when I don't have time to babysit the connection. Hopefully they get this fixed soon.
You did report this problem, right ?
1st Leaf : 2/28/2011 to 5/6/2013
2nd Leaf : 5/4/2013 to 3/21/2017
Volt : 3/25/2017 to 5/25/2018
Model 3 : 5/10/2018 to ?

perpetualstudent
Posts: 35
Joined: Tue Sep 14, 2010 2:20 pm

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 5:18 pm

evnow wrote:
perpetualstudent wrote:Well I am starting to have charge interuptions again. It may be more prevelant when battery is below 50% charge, but I have at least one case where it cut out at 92%. Last night, I ended up connecting the L1 (getting 30% charge is better than 0%). I woke up and switched back to L2. I think that I will start using L1 when I don't have time to babysit the connection. Hopefully they get this fixed soon.
You did report this problem, right ?
Of course. So far they have given me no answers. They did want me to call the next time that it happened and said they had a 24 hr 7 day a week call center. So I spent some time around midnight Saturday night listening to "all our representatives are busy" messages.

User avatar
Jimmydreams
Posts: 1500
Joined: Fri Apr 23, 2010 6:44 pm
Delivery Date: 08 Jan 2011
Leaf Number: 0175
Location: Oceanside, Ca.
Contact: Website

Re: New Firmware Pushed : L2R.1.3A

Mon Apr 04, 2011 5:34 pm

My Blink has been 'on-line' for 2+ days now after upgrading to .3A, but it's hardwired. I DID get a dropped LAN connection at least once on .2A, so that's something.....

My Blink is scheduled to start charging at 11pm, but it started charging immediately upon plug-in today at 5:10. Email sent to EVP.

The bug chase continues.
JimmyD
http://www.jjhamilton.com/solar
Blue SL Leaf delivered 1/7/2011
EVP participant. EVSE: Blink
6.75kW PV solar

Return to “Blink”