michalpacholczyk88
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:47 am
Delivery Date: 31 Oct 2013

Leaf Spy Pro issue

Mon Nov 20, 2017 12:21 pm

Hi Guys,

i've got problem with connection to dongle. I used Leaf Spy Pro previously with no problem but recently i installed newest release on new device (with Android 5.1.1) and it freezes on "Config ELM" status and then after few seconds try to retry connection. When i try to connect for the second time i've got "[bts] read failed, socket might closed, read ret: -1" exception. Any idea what is going on? I underline i my dongle is ok cause it was working. Thanks you in advance!

aarond12
Posts: 382
Joined: Thu Jun 27, 2013 11:42 am
Delivery Date: 17 Oct 2015
Leaf Number: 311353
Location: Dallas, TX

Re: Leaf Spy Pro issue

Mon Nov 20, 2017 2:32 pm

As a developer, that message means that the application can't get to the Bluetooth network stack. Is Bluetooth turned off on your phone? Are you in airplane mode? Do you have another application (e.g., Bluetooth phone to stereo) using Bluetooth?
2012 Mitsubishi i-MiEV ES (lease ended) • 2015 Nissan LEAF S • Tesla Model 3 reserved
Mods: Matte black Juke wheels, LED headlights and accessory lights, horn, CarPlay receiver

michalpacholczyk88
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:47 am
Delivery Date: 31 Oct 2013

Re: Leaf Spy Pro issue

Tue Nov 21, 2017 1:57 am

hi thanks for reply, unfortunaltly none of your suggestion is valid. Moreover i've tried to conntect with dongle with three different devices (all with the newest relase) and all of them have the same issue... Is this problem with release (anybody works on this one), dogle or car?

warrenc
Posts: 108
Joined: Tue Mar 28, 2017 2:33 pm
Delivery Date: 28 Apr 2017
Leaf Number: 418438
Location: Tacoma,WA

Re: Leaf Spy Pro issue

Thu Nov 23, 2017 12:45 pm

I'm having a slightly different issue, and if it's been addressed before I apologize, but Leaf Spy Pro has been freezing on me, and it seems to happen at 167 seconds, the best I can tell. It will hook up fine, but after driving for a short time I start to notice that the battery % isn't dropping at all. For some strange reason, the braking/ motor draw graph still works, but everything else is frozen.
I'm considering un-installing the app and then reinstall it, but I thought I'd ask here first.
2013 Leaf SV
Tacoma, WA

silverone
Posts: 96
Joined: Sat Jan 02, 2016 4:29 pm
Delivery Date: 03 Jan 2017
Location: Eastern OH

Re: Leaf Spy Pro issue

Thu Nov 23, 2017 3:11 pm

michalpacholczyk88 wrote:Hi Guys,

i've got problem with connection to dongle. I used Leaf Spy Pro previously with no problem but recently i installed newest release on new device (with Android 5.1.1) and it freezes on "Config ELM" status and then after few seconds try to retry connection. When i try to connect for the second time i've got "[bts] read failed, socket might closed, read ret: -1" exception. Any idea what is going on? I underline i my dongle is ok cause it was working. Thanks you in advance!


I've had the issue when LeafSpy was opened with another instance running in background (even after application close), in which case a full power down and back up of phone resolved the issue. I've also had instances where I had to pull and reseat the OBD2 module when I got this error. I'm hoping you already tried both things and your problem is resolved.
2013 SL with Premium package - build date 5/13. 12 bar car with 53,000 miles and counting... Trying to nurse 12 bars to 60,000 miles and beyond if possible!

2014 Volt - 48,000+ miles

DaveinOlyWA
Posts: 13209
Joined: Sat Apr 24, 2010 7:43 pm
Delivery Date: 16 Feb 2018
Leaf Number: 314199
Location: Olympia, WA
Contact: Website

Re: Leaf Spy Pro issue

Thu Nov 23, 2017 3:50 pm

warrenc wrote:I'm having a slightly different issue, and if it's been addressed before I apologize, but Leaf Spy Pro has been freezing on me, and it seems to happen at 167 seconds, the best I can tell. It will hook up fine, but after driving for a short time I start to notice that the battery % isn't dropping at all. For some strange reason, the braking/ motor draw graph still works, but everything else is frozen.
I'm considering un-installing the app and then reinstall it, but I thought I'd ask here first.


freezing at 167 is the read. normally you should see a constant stream of changing numbers in status box
2011 SL; 44,598 miles. 2013 S; 44,840 miles.2016 S30 deceased. 29,413 miles. 2018 S40; 11,987 miles, 485 GIDs, 37.6 kwh 110.89 Ahr , SOH 96.00, Hx 115.22
My Blog; http://daveinolywa.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

GerryAZ
Gold Member
Posts: 1821
Joined: Mon Nov 22, 2010 6:47 pm
Delivery Date: 12 Jun 2011
Location: Phoenix, AZ

Re: Leaf Spy Pro issue

Thu Nov 23, 2017 8:56 pm

warrenc wrote:I'm having a slightly different issue, and if it's been addressed before I apologize, but Leaf Spy Pro has been freezing on me, and it seems to happen at 167 seconds, the best I can tell. It will hook up fine, but after driving for a short time I start to notice that the battery % isn't dropping at all. For some strange reason, the braking/ motor draw graph still works, but everything else is frozen.
I'm considering un-installing the app and then reinstall it, but I thought I'd ask here first.


Try disabling the motor/braking graph. I cannot enable that function without having Leaf Spy lock up soon after I start driving.
Gerry
Silver LEAF 2011 SL rear ended (totaled) by in-attentive driver 1/4/2015 at 50,422 miles
Silver LEAF 2015 SL purchased 2/7/2015

michalpacholczyk88
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2016 7:47 am
Delivery Date: 31 Oct 2013

Re: Leaf Spy Pro issue

Fri Nov 24, 2017 5:39 am

hi, back to the topic - i bought another dongle (same i vahe before) and right now Leaf Spy Pro freezes at "Config ELM" - soon after restart i have same problem as discribed before. Any ideas Guys?

warrenc
Posts: 108
Joined: Tue Mar 28, 2017 2:33 pm
Delivery Date: 28 Apr 2017
Leaf Number: 418438
Location: Tacoma,WA

Re: Leaf Spy Pro issue

Fri Nov 24, 2017 7:00 am

Try disabling the motor/braking graph. I cannot enable that function without having Leaf Spy lock up soon after I start driving.

Thanks, I will give that a try.
2013 Leaf SV
Tacoma, WA

DaveinOlyWA
Posts: 13209
Joined: Sat Apr 24, 2010 7:43 pm
Delivery Date: 16 Feb 2018
Leaf Number: 314199
Location: Olympia, WA
Contact: Website

Re: Leaf Spy Pro issue

Fri Nov 24, 2017 8:16 am

warrenc wrote:
Try disabling the motor/braking graph. I cannot enable that function without having Leaf Spy lock up soon after I start driving.

Thanks, I will give that a try.


Mine locks up when I change screens. Seem to recall having this issue before and there was a setting to change? Jim told me? I have to look that up. It also freezes on the 167 screen.

I generally only power LS up to record battery stats once a day or when I am stretching range (a rarer thing with 30 kwh and more public chargers) so not sure how this issue reappeared or how long its been around?
2011 SL; 44,598 miles. 2013 S; 44,840 miles.2016 S30 deceased. 29,413 miles. 2018 S40; 11,987 miles, 485 GIDs, 37.6 kwh 110.89 Ahr , SOH 96.00, Hx 115.22
My Blog; http://daveinolywa.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Return to “LEAF CANBus”